ledigalokaler.info: Lediga lokaler i Sverige

Lediga lokaler i Sverige

Hitta lediga lokaler nära dig!

Varmt välkomna till ledigalokaler.info!

Här kan du enkelt och snabbt starta din sökprocess efter lediga lokaler runt om i hela Sverige. Genom att klicka på länkarna till höger kan du få en överblick vad marknaden har att erbjuda för tillfället. Utbudet är brett med allt ifrån lager till kontor för att öka chanserna att just du finner vad du söker efter.

Lycka till!

Lyko öppnar nya kontor i samband med expansion

Skönhetsföretaget Lyko med stark digital närvaro tar klivet ut i Norden då de planera expansion till fyra olika marknader inom Europa. Vd Rickard Lyko uttalar sig om en stor potential för tilläxt i Tyskland, Österrike, Nederländerna och Polen. Totalt kommer det öppnas tre lokala kontor på platserna för att på bästa sätt kunna sköta kundsupport på ett effektivt och kostnadsförmånligt sätt. I starten blir det 10 personer ansatta fördelat på dessa tre kontor för att sköta kundtjänst och administrativa sysslor. Kontoren blir belägna i Berlin, Warsawa och Amsterdam. Däremot sker fortfarande distributionen av varor från Lykos lager hemma i Sverige. Här kan du läsa mer.

Castellum bygger kontor för Domstolsverket i Jönköping

Castellum har nu fått sitt andra uppdrag, nu i Jönköping med en investering som uppgår till 326 miljoner kronor. På uppdrag av Domstolsverket byggs kontor med en investering av 325 miljoner kronor. Enligt Castellums vd Henrik Saxborn är det ett hedersuppdrag att få arbeta med det svenska rättsväsendet. Uppdraget omfattar ca 9 200 kvadratmeter för Göta hovrätt, kammarrätten i Jönköping med lokaler och kontor för ca 180 arbetsplatser. Byggnaden ritas av Fojab och kommer stå på Slottskajen i centrala Jönköping. Läs vidare här.

Kontorsprojekt i Örebro med arkitektur i fokus

I Örebro har Castellum tillsammans med Utopia Arkitekter samarbetat för ett nytt kontorshus. Polismyndigheten kommer vara den största hyresgästen i huset som väntas bli färdigt i mitten av 2022. Projektet blir ett 7 000 kvadratmeter stort kontor, klimatneutralt och byggs i naturmaterialet trä. Det är en arktiekt som styr projektet, istället för en klassisk byggherre. Detta hoppas kunna ge ett spännande projekt med arkitektur och utformning i fokus. Kontoret skall byggas i centrala Örebro, på en gammal kommunaltomt till försäljning. Läs mer här.

Så har coworking påverkat kontors-kulturen av corona

Studien om coworking visar att de aktörer som erbjuder andra tjänster än just coworking har darbbats hårdast. Företaget Collaboration Concepts äger ett antal coworking spaces sedan över 10 år tillbaka och har varit i kontakt med 25 olika platser utspridda över landet. Städerna som ingår gäller kontor i bland annat Jönköping, Linköping och Örbero - samt många fler platser runomkring i Svealand. Hela 36% hade knappt några besökare på kontoren alls under april och maj månad. Läs mer här.

Bonnier förvärvar kvarter med kontor i Uppsala

Bonnier Fastigheter köper upp kontorskvarter i Uppsala som omfattar fyra byggnader och två byggrätter. Ytan uppgår till ca 23 300 kvadratmeter som uthyrs till Uppsala kommun samt kommunala bolag som Uppsalahem och Uppsala Parkering. Detta kommer även innebära många möjligheter för kontor som och uthyrningsbar yta för många verksamheter i området. Bonnier Fastigheter äger sedan 2018 även fastigheterna Stationsgallerian och Muninshuset. Tillträdet till detta nya område med i huvudsak kontor kommer tillträdas redan under våren, den 30 april 2020. Läs mer här.

Dustin avvecklar kontor i Götaland

IT-återförsäljaren Dustin är igång med att effektivisera verksamheten och 50 medarbetare får därför gå. Coronakrisen har snabbat på digitaliseringen i samhället vilket har gjort att företaget krävs anpassa sin tjänst till den nya efterfrågan. Detta innebär att 14 kontor runtom i landet, blandannat i Götaland, stängs ner. Förändringarna berör även verksamheten i de andra Skandinaviska länderna. Nedstängningarna och effektiviseringarna väntas på sikt spara 40 miljoner kronor om året, säger VD och koncernchef Thomas Ekman. Personalen har inte sagts upp än, det kommer avvaktas med fram till att de fackliga förhandlingarna inletts. Läs vidare här.

Netto stänger kontor nära Helsingborg

Matvarukedjan Netto stänger ner sitt huvudkontor och lager i Falkenberg nära Helsingborg. Detta gör att 130 medarbetare påverkas då butikerna successivt ska föras över till Coop. Överföringen har redan startat och en tredjedel av Nettos butiker har tagits över av Coop. På grund av detta kommer huvudkontoret och lagret avvecklas och istället skötas från Coops lager och huvudkontor. Lagret har just nu 80 tillsvidareanställda och 50 personer som arbetar på kontoret med fast tjänst. Vd för Coop Vardagshandel uppger att det är tråkigt att behöva avveckla verksamheten men påpekar att det är kostsamt att driva paralella organisationer. Här kan du läsa vidare

Volkswagen öppnar ny butik med kontor

Volkswagens nya koncept innebär future-sale, vilket innebär att komma så nära kunden som möjligt på kostnadseffektiva sätt. Den nya butiken har plats för fyra bilar och kontor. City-store blir den första av sitt slag i Sverige och märkeschef Johan Karlsson tror att detta koncept är modellen för framtidens bilhall. Nordvästra Stockholm är en fläck på kartan där de ännu inte är verksamma. Därför har Vällingby Centrum utsetts till den ideala placeringen för etableringen. Än så länge vet inte Karlsson om det kommer öppnas fler av dessa koncept runtom i Svealand. Läs mer här!

Ungdomar bodde olagligt i fastighet som tillhör Kuwaits ambassad

Fastighetsägaren kom på att kontorslokalen som tillhörde Kuwaits ambassad hade fyra hyresgäster. En av hyresgästerna var Han Lin Yap som kom till Sverige för att arbeta som programmerare. Hans hyra var nästan 1000 kr per kvadratmeter där han själv bodde på sju kvadratmeter. Nu drivs detta ärendet rättsligt, för att han ska kunna få delar av den orimiliga hyran tillbaka. Han var en av fyra ungdomar som bodde i kontorslokaler. Läs mer här.     

Bostadsbyggande i Malmö ökar

Fler ansökningar om bygglov börjar att dyka upp i Malmö. Under 2015 sattes byggnationer av 2 200 bostäder igång, nu har siffran stigit till 3 200 bostäder. Byggprojekten är dessutom störrre och fler lägenheter byggs idag. Även många ombyggnationer som kontor och vindar äger rum. Bostadsbyggande börjar även snabbare efter att bygglovet har beviljats än vad det gjorde tidigare år. Läs mer här.